Przedszkole Miejskie nr 146
w Łodzi

Jadłospis

21.05.2018 r. - 25.05.2018 r.

PONIEDZIAŁEK - 21.05.2018 r.

Śniadanie - Bułka kajzerka z masłem, polędwicą sopocką, sałatą i pomidorem. Kawa mleczna ANATOL. Herbata owocowa.

Obiad - Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami. Ryż zapiekany z jabłkami w polewie jogurtowo - cynamonowej. Sok 100%. Brzoskwinia.

Podwieczorek - Mus owocowy.

WTOREK - 22.05.2018 r.

Śniadanie - Makaron na mleku.Pieczywo chrupkie z masłem, serek Almette, biała rzodkiew.Rumianek z cukrem trzcinowym.

Obiad - Rosół z makaronem na mięsie drobiowym. Mięso wieprzowe w sosie śmietanowym z ziemniakami, brokuły. Maślanka. Gruszka.

Podwieczorek - Angielka z masłem, wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem zielonym, ogórkiem małosolnym. Herbata z cytryną.

ŚRODA - 23.05.2018 r.

Śniadanie - Szwedzki stół: Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, mozarella, wędlina drobiowa i wieprzowa, dżem, makrela w pomidorach, dodatki warzyw ( sałata, pomidor, ogórek małosolny, papryka). Herbata z cytryną. Mięta.

Obiad - Zupa brukselkowa na mięsie z ziemniakami.Gulasz wołowy z kaszą gryczaną, buraczki z jabłkiem. Kompot owocowy. Banan.

Podwieczorek  - Kaszka kukurydziana z polewą owocową. Ciasteczko zbożowe.

CZWARTEK - 24.05.2018 r.

Śniadanie - Płatki ryżowe na mleku. Angielka z masłem i konfiturą. Zielona herbata.

Obiad - Zupa kalafiorowa na mięsie z ziemniakami. Klops z ziemniakami, surówka z białej kapusty z koperkiem. Kompot owocowy. Kawałki pomarańczy.

Podwieczorek - Pieczywo ciemne z masłem, wędliną drobiową z ogórkiem zielonym, sałatą i rzodkiewką. Herbata z cytryną.

PIĄTEK - 25.05.2018 r.

Śniadanie - Pieczywo grahama z masłem, szynką wiejską, sałatą, pomidorem i papryką. Herbata z cytryną. Herbata z lipy.

Obiad - Barszcz biały z jajkiem. Ziemniaki, klopsiki rybne w sosie koperkowym, ogórek małosolny. Kompot owocowy. Jabłko.

Podwieczorek - Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane.